De leukste kerstkaarten van 2017 maak je zelf!

december 6, 2017

Maar….als je nou net als ik de beste ideetjes krijgt ná kerst of (ook net als ik) snel een grotere hoeveelheid kerstkaarten nodig hebt en niet zo héél handig bent met schaar en lijm (weer ik) dan heb ik een tip voor je. De leukste kerstkaarten van 2017 maak je (toch) zelf!

Ik had natuurlijk al leuke kerstkaarten gekocht, ver voor Sinterklaas zag ik her en der al wat leukerds voorbijkomen en je weet, je moet meteen toeslaan anders is het allerleukste al weg. Dát deed ik dus, al moet ik even zoeken waar ik ze legde….ik héb ze al in huis. Toch heb ik er van de week nog een aantal (50) besteld. Binnen twee dagen had ik ze al in mijn brievenbus! Ik ben nogal van de impuls ideetjes en vind het dan erg fijn als er ook meteen gehandeld wordt door de leverancier….doorpakken en aanpakken zeg maar ;).

Kerstkaarten laten drukken

Kerstkaarten zijn er écht ont.zet.tend. veel, zo veel dat je bijna niet kunt kiezen! En ondanks dat het er zo veel zijn heb je misschien wel net iets heel anders in je hoofd, biedt het aanbod je nét niet dat wat je graag zou willen. Dan moet je dus zelf aan de slag, liefst zonder schaar en lijm in mijn geval. Deze leuke kerstkaarten liet ik drukken bij het Kaartenhuis. Ik ben eerlijk, omdat ik er best veel nodig had en het toch al duur genoeg is deze maand zocht ik een manier om voor een leuke prijs een leuke kerstkaart te laten maken. Da’s me wel gelukt. Je kunt je kerstkaarten laten drukken en als pakketje naar jezelf laten sturen. Zo kun jij nog een handgeschreven boodschap (toch écht het allerleukst) op de kaart zetten en versturen zoals jij dat wilt. Er zijn tegenwoordig diverse postbezorgers die kerstzegels tegen gereduceerd tarief aanbieden dus ook daar kun je weer wat besparen. En wie weet wil je je kerstkaarten wel zelf gaan bezorgen, met een dikke kus en knuffel erbij voor de ontvanger…..ook leuk én onbetaalbaar ;).

 

Kerstkaarten schrijven

Ik ben meteen begonnen met schrijven. Kaarsje aan, muziek op de achtergrond, het blijft een fijn momentje toch? Ik had voor Sinterklaasavond ook nog snel even wat noten gekruid en gebrand. Ik kan je zeggen dat die ook bij het kerstkaarten schrijven prima smaken 😉 en ik zal je het recept geven zodat je het ook zelf kunt doen. Het is heel makkelijk en je kunt lekker variëren met smaken. Het is ook een leuke cadeautip trouwens, verpakt in een leuk glazen potje mét natuurlijk je zelfgemaakte kerstkaart erbij! Succes gegarandeerd!

Kies liefst voor ongebrande en ongezoute noten. Je kunt voor één soort kiezen maar ik koos voor een mix. Ik gebruikte ongeveer vier handjes noten. Daar voegde ik aan toe:

Gekruide noten

* 1 kleine tl zeezout
*  peper, twee keer een snufje zeg maar
* 1 kleine tl knoflookpoeder
*  1 kleine tl paprikapoeder
* 1/2 tl cayennepeper
* 1 1/2 el olijfolie

Hussel alles goed doorelkaar en schep je gekruide noten op een bakblik met bakpapier. Bak ze een minuut of 8 op 175 graden (omscheppen na ca. 4 minuten) en haal ze uit de oven en leg ze met bakpapier op een rooster om af te koelen. En da’s alles! Zoals gezegd, experimenteer lekker met smaken, er is heel veel mogelijk. Zowel zoete als zoute smaakvarianten doen het altijd goed bij een borrel, wijntje….of tijdens het schrijven van je leuke kerstkaarten!

X

 

 

Print Friendly, PDF & Email
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Share:
Previous Post Next Post

You may also like

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.