Kruiden drogen – maak een mobile

augustus 12, 2017

Je weet toch: ‘embrace the glorious mess that your are’! Zo blogt ze weken niet en zo komen ze vlak na elkaar. Geen peil op te trekken en zó tegen alle ‘blogregels’ in maar hee, als je me kent….ben je niet verrast. 🙂 #eenkleinstukjevanmij. Ik besloot gisteravond ineens, kruiden drogen…dat ga je doen! Ik maakte er een mobile van die nu in de keuken hangt. Paar minuutjes werk! Leuk resultaat, ruikt lekker én in de winter heb je je eigen kruiden om te gebruiken.

 

Kruidenhanger maken

Je hebt het beslist al eens gedaan, een kruidenhanger maker is niet moeilijk. Je knipt wat kruiden af en maakt er een bosje van. Touwtje erom, klaar! Trek je touwtje niet te strak, de lucht moet door je bosje kunnen gaan om zo je kruiden goed te kunnen drogen. Hou er rekening mee dat je kruiden drogen (da’s de bedoeling) en daarmee in volume slinken. Je zult het touwtje dus regelmatig aan moeten trekken.

Kruidenmobile

Dit jaar heb ik meerdere soorten kruiden in de tuin. Ik moet zeggen dat ik altijd meer plantjes koop of zaai dan ik kan gebruiken. Ik laat er altijd van elk een of twee ‘schieten’ zodat er bloemen in komen. Mijn basilicum kreeg mooie paarse bloemen en daar waren de bijen weer dol op. Inmiddels is het een joekel van een bos geworden en dus tijd om er wat van te knippen. Ik knipte vier soorten kruiden:

 • basilicum
 • tijm
 • laurier
 • rozemarijn

Ik bond om elk bosje een stoer stukje touw. De ring die ik eerder met Pasen en Kerstmis al eens gebruikte kwam weer goed van pas. Inmiddels hangt mijn kruidenmobile in de keuken voor het raam. Het geurt heerlijk en het ziet er ook nog eens gezellig uit. Heb je zo’n ring niet in huis? Bij Dille & Kamille hebben ze ringen die speciaal voor het drogen van bloemen en kruiden bedoeld zijn. Als je nog ergens een oude borduurring hebt liggen moet het ook lukken.

Gedroogde kruiden

Nou heb ik mezelf dan wel een tripje naar D&K bespaard, érgens zal ik nog wat leuke glazen potjes moeten gaan halen om straks de gedroogde kruiden in te kunnen bewaren. Die prop je natuurlijk niet zomaar in een zakje, die wil je netjes en keurig gebroken/verpulverd in een glazen potje met deksel hebben staan. Het oog wil immers ook wat. Voor nu geniet ik van de geur (‘mam, ik ruik pastasaus’ 😉 ) en het groen in mijn keuken. Klusje van niks, groot plezier.

X

Print Friendly, PDF & Email
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Share:
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Joyce - Lemonylifenl

  Wat leuk gedaan! Dit ga ik onthouden!

  augustus 13, 2017 at 7:55 am Reply
  • Lynda

   niet alleen onthouden, gewoon doen! 🙂

   augustus 13, 2017 at 10:13 am Reply

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.