cruelty free verzorging

Mooie webshops, wie, wat en waar? Deel VII – Wat Maakt Je Mooi

april 23, 2018

Er zit geen enkele regelmaat in, maar dat kán ook eigenlijk niet. Je kunt niet plannen wanneer je inspirerende dingen tegenkomt om te delen, althans, ik niet! Volgens de kenners zou je blogs moeten plannen en vooral ook met regelmaat moeten posten. So be it, dan maar geen ‘echte’ blogger ;)…ik deel…daar gaat het uiteindelijk om toch? En vandaag deel ik met jullie een nieuwe mooie webshop die ik tegenkwam (en waar ik al een aantal keren wat bestelde *ahum* ). Wat Maakt je Mooi van Jeannette is een webshop met verzorgingsproducten uit éigen ‘keuken. De producten zijn níet op dieren getest, vegan friendly én tof verpakt!

Ik was op zoek naar iets voor m’n haar. Dat viel om onverklaarbare reden flink uit en werd dus steeds dunner. Na wat over en weer geklets bestelde ik een solid shampoo en een verzorging bij Jeannette. Haar advies is altijd hartelijk en eerlijk. Als het product dat jij in gedachte hebt niet geschikt is voor je zegt ze dat ook! Jeannette verkoopt niet om maar te verkopen, ze verkoopt omdat ze gelooft in haar eerlijke verzorgingsproducten maar de consument ook écht blij….en mooier, wil maken. Ik stelde haar natuurlijk weer wat vragen. Lees mee:

Eerlijke verzorgingsproducten

Veel mensen hebben nauwelijks een idee wat er allemaal in hun verzorgingsproducten zit. Ze smeren een merk dat ze in de supermarkt of bij de bulkdrogist tegenkomen waarvan ze de naam al eens op tv voorbij hebben zien komen. Dat ze daarmee ook heel veel ‘rommel’ op hun huid smeren, en daarmee ook in het afvalwater laten stromen, wéten ze vaak helemaal niet! Het product verzorgt meestal niet eens echt maar zorgt voor een laagje op je huid of haar waardoor het zacht aanvoelt maar dat dat laagje vol siliconen zit, plastic dus, ontgaat veel mensen compleet. Vooral mensen met een probleemhuid hebben daarom moeite om een geschikt product te vinden. Mensen die wél bewust(er) met hun verzorging bezig zijn willen ook écht fijne producten, waar ze écht mooier van worden! Omdat er al zo ontzettend veel merken op de markt zijn vroeg ik Jeannette  waarom ze zelf een verzorgingsmerk met eerlijke verzorgingsproducten begonnen is en hoe zij zichzelf dan onderscheidt van de rest!

‘Jaren geleden ben ik begonnen met zelf formuleren. Omdat ik zelf al vanaf mijn geboorte psoriasis heb en een zeer dunne en droge huid heb, had ik aan simpele maar effectieve producten voor mijn huid. Ik onderscheid me omdat constant de vraag en wens van mijn klanten in de gaten houd. Ik stel mijn collectie af op de behoefte van mijn klanten. Ook ben ik goed toegankelijk voor advies, verzoeken etc. dat is de kracht van Wat maakt je mooi, net even dat stukje extra aandacht.’

 

Love your job

‘people don’t buy what you sell, they buy why you sell it’

Ik geloof daar echt in. Je kent ze wel, de verkopers die alles maar gewoon willen verkopen om cash te maken. Zodra je iemand tegenkomt die met passie en kennis van zaken over zijn/haar producten vertelt heb je meer aandacht. Jeannette doet niet zomaar wat, houdt zich aan regels en wetten én gebruikt het zelf natuurlijk ook. Wat haar favoriete product is?

‘Mijn all time favoriet is de Fluffy Body Butter, 1 van mijn eerste producten. Een zeer voedende slagroomachtige creme die smelt op je huid.’

beauty oil cruelty free

Hoe begin je een eigen verzorgingsmerk?

Zoals gezegd, alles uit eigen ‘keuken’ maar dat klinkt misschien wat hobbyachtig? Jeannette moet zich aan strenge wetten en regels houden, is heel transparant over de ingrediënten en legt alles uit als je dat wil. Hoe begin je nou een eigen verzorgingsmerk, waar haalt ze haar kennis van zaken vandaan? Hoe weet ze wat goed voor jóu is?

‘Uren lezen en leren over alle ingrediënten en hun eigenschappen. Daarnaast heb ik in mijn opleiding geleerd om te formuleren (recepten schrijven). Voor dat een product op de markt komt gaan er maanden voorbij aan testen tot de perfecte formule. Daarnaast heb ik me ook te houden aan de Cosmetica Verordening, deze Europese wetgeving stelt strenge eisen aan een cosmetisch product. Dus er zijn ook nog heel wat administratieve vereisten. Zo heeft elk product zijn eigen dossier met alle verplichte certificaten en rapporten en batch administratie. Op dit moment doe ik een vervolg opleiding voor organisch formuleren.’

cruelty free verzorging

verzorgingsproducten voor mannen met baard

Ken je klant

Iedereen is mooi en iedereen wil zichzelf graag goed verzorgen. Iedereen wil eerlijke verzorgingsproducten kunnen betalen. Het toffe van het assortiment van Jeannette is dat er écht voor iedereen wat is! Mannen en vrouwen, jong en oud(er) en voor elk budget. Daarmee vergroot ze natuurlijk écht haar doelgroep.

‘Mijn doelgroep is erg breed, dat is juist het leuke! Het aanbod is ook breed al zeg ik het zelf. M’n eigen enthousiasme probeer ik over te brengen in mijn shop. Dus eigenlijk kan bijna iedereen bij mij terecht, van jong tot oud, man en vrouw. Je kunt bij mij terecht voor leuke hippe geurende en gekleurde producten maar ook voor 100% natuurlijke producten.’

Maatwerk

Omdat niemand hetzelfde is en er altijd te wensen overblijft kun je bij Jeannette ook iets laten maken! Custom made, helemaal (in overleg) naar jouw wensen. Zoiets heeft ze recentelijk gedaan voor Stichting Instaswap Foundation, althans….voor Iris, die wij als stichting wilden steunen in haar strijd tegen Chronische Lyme. Ze ontwikkelde samen met Iris een body butter in geuren en kleuren die Iris lekker en leuk vindt! Uniek product waarvan ze er 100 had gemaakt én verkocht en waarvan de totale opbrengst dus naar de stamceltherapie van Iris (doneren kan nog…#justsaying 😉 )zal gaan! Dát noem ik nog eens MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen) 😉 maar vooral heel erg tof! Geen winst voor haar, wel een ondersteunende hand naar een medemens. Dát maakt haar nog veel mooier dan ze al is. Ze maakt haar leus dus meer dan waar!

Wees gewaarschuwd, geprobeerd is verkocht! 😉 Een verzameling/verslaving die goed voor je is, wie wil dat niet? www.watmaaktjemooi.nl

X

PS: #nonspon
ik kocht het zelf en kwam zo in contact met Jeannette en van het een komt het ander. Een mooie samenwerking voor de Stichting en vooral Iris tot tof resultaat!

Print Friendly, PDF & Email
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Engelina

  Ik ken Wat Maakt Je Mooi al een aantal jaren en vind het merk zo fijn . Een artikel zoals deze heb ik nog niet gelezen over deze shop en ik vond het dus erg interessant om te lezen.

  april 29, 2018 at 3:13 pm Reply
  • Lynda

   leuk dat je even kwam lezen Engelina! ik ben zoals je leest inmiddels ook groot fan van WMJM! Mijn huid is zelden zó zacht geweest 😉

   april 29, 2018 at 3:24 pm Reply

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.