Budget beauty

november 13, 2016

Je weet, ik probeer veel en kan best geld uitgeven aan mooie verpakkingen en (hopelijk) lekkere producten. Ook waag ik me wel eens aan een dhz klusje om aan de hand van een receptje een verzorgingsproduct te maken. Zoals bijvoorbeeld hier, de keer dat ik geïnspireerd door een andere blogger zelf bodybutter maakte. Ik wil je dit keer wijzen op een budget beautyproduct!

Ik smeer niet meer zomaar alles wat in de schappen staat. Ik vertelde je al eerder dat het verstandig is dat je je eens verdiept in de ingrediënten van de merken die zgn het beste met je huid voor hebben. Er zijn tegenwoordig zoveel fijne natuurlijke producten dat het echt alleen maar een kwestie is van een ander merk kopen. Verder lever je qua verzorgend effect niks in, sterker nog, je wint alleen! Je krijgt een gezondere huid en bent daarbij ook nog eens vriendelijk(er) voor ons milieu.kokosolie als beautyproduct

Vind je dat allemaal teveel gedoe en wil je gewoon iets dat goed werkt, niet duur is en niet schadelijk is voor je huid? Zet dan kokosolie op je boodschappenlijstje! Kokosolie is dus niet alleen een slimme keuze voor in je keuken. Ik geef je 5 redenen waarom je kokosolie ook gewoon op je plankje in de badkamer zou moeten zetten.

kokosolie als beautyproduct

5 beautytips met kokosolie:

  • Kokosolie is niet alleen een heerlijke oogcrème, maar ook een perfect middel tegen rimpels. Het hydrateert de dunne huid en vermindert donkere kringen. Wrijf een klein beetje olie om je ogen en concentreer je op plekken met rimpels.
  • Kokosolie is ook een ideaal middel om de lippen vochtig te houden. Om dit op ieder moment van de dag te kunnen doen, is het verstandig om een beetje olie in een klein potje te doen en dit in de handtas te bewaren. Vanaf nu heb je geen dure en chemische lippenbalsem meer nodig!
  • Met kokosolie kun je heel snel en goed je ook make up verwijderen. Zelfs waterproof mascara veeg je er gemakkelijk af zonder boenen of hard wrijven (dat is niet goed voor de gevoelige huid rond je ogen natuurlijk). Daarna was je alles gewoon af op de manier zoals je gewend bent.
  • De huid rond (en vooral onder) je ogen is erg dun en gevoelig. Zo gevoelig dat je er sneller dan op andere plekken op je gezicht fijne lijntjes en/of donkere kringen kunt krijgen. Daarom is extra verzorging een must. Voordat je dus grijpt naar een (dure) oogcrème moet je dit eens proberen. Wrijf een kleine hoeveelheid kokosolie tussen je vingers warm en dep het op huid rond je ogen. Op deze manier bescherm je de huid onder je ogen dus optimaal.
  • Scheerschuim bevat chemicaliën waar sommige mensen allergisch op reageren. Kokosolie is niet vet en van nature antimicrobieel (dat betekent dat het schadelijke bacteriën doodt en de groei ervan enorm belemmert). Door kokosolie te gebruiken heb je ook veel minder kans op die ontsierende rode bultjes die je vaak ziet na een scheerbeurt. Verwarm de olie evt. heel even in een pannetje zodat het vloeibaar wordt. Je kunt natuurlijk ook gewoon een klontje kokosolie tussen je warme handen laten smelten en op je benen smeren. Scheer je benen en spoel ze af. Je benen zijn hierna heel erg zacht en zullen niet droog aanvoelen door chemicaliën die in scheerschuim wél zitten.
kokosolie in de badkamer

kokosolie als beautyproductIk, in de luren te leggen met een leuke verpakking, koos in eerste instantie voor een potje van een label dat ik op Instagram tegenkwam. Nu, al doende leer ook ik 😉 , vul ik dat potje gewoon steeds na met kokosolie die ik bij de natuurdrogist koop. Kokosolie van Bountiful die ook gegarandeerd puur is.

Print Friendly, PDF & Email
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You may also like

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.