Hydrateren kun je leren – gezichtstoner DIY

maart 12, 2021

Hoewel ik zou willen dat ik het type huid had dat de ‘I woke up like this Instagram-filtervrije glow’ uitstraalde, is de realiteit heel anders. Ik heb geen moeilijke huid, dat is het niet. In mijn tienerjaren had ik de ‘normale’ acné, daarna een gemende huid met grove poriën. Ik noemde mijn huid altijd een olifantenhuid want ik kon er eigenlijk wel alles gewoon straffeloos op smeren. Ik wisselde regelmatig van merk en dat ging altijd gewoon prima. Met de jaren merk ik dat mijn huid van gemengd naar vochtarm dreigt te gaan. Het zullen de jaren zijn zeg maar 😉. De hormonen spelen natuurlijk ook een rol en inmiddels, heb ik nog steeds een makkelijke huid maar moet ik er wel meer ‘moeite’ voor doen om dat zo te houden. Moeite is een groot woord, het is een kwestie van de juiste routine ontwikkelen met de juiste producten.

Huidverzorging met Witchhazel

Hydrateren is natuurlijk key in mijn geval, zowel van binnenuit als van buitenaf. Hydrateren is voor iederéén heel belangrijk hoor, laat dat gezegd zijn. Veel mensen weten alleen niet hoe! Nou, hydrateren kun je leren en het stelt echt niet veel voor. Je hoeft het alleen maar te doen en je merkt meteen dat het net dat verschil maakt! Ik zweer bij een hydrolaat/toner/hydrosol gemaakt met Witchhazel, Toverhazelaar/Hamameliswater.

Dit ingrediënt is een zgn ‘gamechanger’! Het verkleint je poriën, verstrakt de huid een beetje (daarom altijd in het puffy eyeserum) en het verwijdert ook de laatste restjes makeup en onzuiverheden nadat je je gezicht gereinigd hebt.

Wat is Witchhazel?

Witchhazel, Hamameliswater is een hydrolaat of hydrosol van de bladeren van de Toverhazelaar. Hydrolaten, hydrosolen zijn vloeistoffen met water als basis, ze worden gewonnen met hete waterdamp. Bij stoomdestillatie wordt deze hete waterdamp door de verse bladeren van de Toverhazelaar geleid. In de stoom lossen dan allerlei biologische stoffen uit de Toverhazelaar op. Hierna wordt de stoom afgekoeld tot kamertemperatuur en daardoor ontstaat weer water, door condensatie, uit de stoom. Dat is uiteindelijk Witchhazel, Hamameliswater destillaat.

Eigenschappen van Hamameliswater

Persoonlijk gebruik ik ’s ochtends toverhazelaar/hamameliswater onder mijn vochtinbrengende crème als toner. En ’s nachts, als ik mijn make-up heb verwijderd, gebruik ik toverhazelaar om alle overgebleven foundation, mascara, lippenstift, noem maar op, te verwijderen – en breng dan een anti-aging glowserum en een moisturizer aan. Ik varieer om de zoveel tijd de samenstelling van mijn toner, soms gebruik ik ook gewoon een kant en klare versie. Ik blijf het wisselen gewoon erg leuk vinden 😉

De samentrekkende eigenschappen van toverhazelaar is enorm nuttig, de olie en het talg die poriën kunnen verstoppen en onzuiverheden kunnen veroorzaken worden verwijdert.

RECEPT:

Hibiscus toner met witchhazel

Hibiscus staat bekend om zijn vermogen om de delicate pH van de huid te reinigen, te versterken en in balans te brengen. Hibiscus is rijk aan alfahydroxyzuren die van nature exfoliëren en aminozuren die de huid strakker maken zonder de natuurlijke oliën (sebum) te verwijderen.

De thee heeft ook een hoog vitamine C-gehalte, wat helpt bij het bestrijden van schade door de zon en de tekenen van veroudering. Combineer 1/4 kopje gekoelde hibiscusthee met 1/4 kopje toverhazelaar (Je kunt ook 1/2 theelepel vit c poeder toevoegen) en voeg 15 dr Lavender EO toe. Klaar ben je!

Een kant en klare optie? De Floral waters van Young Living zijn hele fijne bloemenwaters. Wist je namelijk elk van deze ‘watertjes’ gemaakt zijn van de restanten die over zijn gebleven naar de productie van essentiële olie? Dus dat, puur natuur en niets wordt verspild!

Hoe kun je je huid van buitenaf hydrateren?

Welke toner/hydrolaat je ook kiest, natuurlijk een die bij je huid past, de functie is hydratatie! Hoe kun je je huid het beste behandelen voordat je je dag- of nachtcrème aanbrengt?

Wil je meer weten over natuurlijke huidverzorging en/of essentiële oliën hoor ik dat natuurlijk graag! Mail me gerust lyndahovens@home.nl

X

Print Friendly, PDF & Email
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You may also like

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.