‘De beste zilvershampoo, de allerlekkerste bodyscrub’ – says who?

mei 1, 2020

Nou, in dit geval ik nu even maar uiteindelijk bepaal je dat natuurlijk lekker zelf. Alleen, deze zijn zó goed …I have tot tell you! Dus, de beste zilvershampoo én de allerlekkerste bodyscrub, van mij….voor jou!

Heb je gezien dat ik aan het ‘vergroenen’ ben? Nou ben ik al langere tijd bezig met het maken van ‘groenere’ keuzes maar de laatste maanden is er een extra stap gezet. In december ontving ik m’n starterkit vol essentiële oliën van Young Living. Diffuser erbij, feest compleet. Inmiddels maak ik het ene product na het andere, oliën zijn echt niet alleen om te diffusen, en schrap ik daarmee steeds meer rommel uit mijn beauty & lifestyle producten. Twee merken die het afgelopen half jaar absoluut overtuigd hebben zijn dus Young Living en Eleven Australia. Of jij daar net zo enthousiast over zou kunnen zijn? Mogelijk, héél goed mogelijk! Meet de volgens mij beste zilvershampoo en allerlekkerste bodyscrub met suiker! Het ene kocht ik kant en klaar, het andere fabriekte ik zelf in een handomdraai!

Corona Coupe versus Lynda

Ik win met een DIKKE voorsprong! Niet alleen werkte ik zelf met een homekit van mijn kapper m’n uitgroei bij, mijn high- en lowlight zijn nog net zo assig en koel van kleur als voor deze uhm…..uitdagende periode (to put it mildly en natuurlijk komt haar ergens op de laatste plaats…..I know. Genoeg nieuwsupdate ’s om je ongerust over te maken, laten we ons even terugtrekken van dat en onze zinnen verzetten met ‘selfcare’). Schappen vol ‘zilvershampoo’ bij de drogist maar geen van allen komt in de buurt van wat je bij je kapper koopt. Je denkt dat het beter voor je portemonnee is maar is het ook beter voor je haar? Die coupe waar je bij de kapper meestal aardig wat duiten voor neer moet tellen (als we het even bij het kleuren/highlights of lowlights aanbrengen houden), waarom ben je daar niet zuiniger op? Niet zeggen dat de behandeling ‘niet goed gepakt’ heeft als je standaard zilvershampoo of andere producten voor je haar gebruikt. Die merken roepen de mooiste dingen, bedenken de weelderigste termen maar voor je haar….doen ze niks! Sterker nog, er zitten ingrediënten in die bijvoorbeeld je haar zacht laten líjken maar die er eigenlijk alleen maar voor zorgen dat er een laagje synthetische rommel om elke haar heen gelegd wordt. Niks gezond haar…fake news zeg maar! Als je al een tijdje meeleest weet je dat ik daar graag op let, ik heb al meerdere keren een blogpost geschreven over wat er eigenlijk allemaal in die gangbare merken van de drogist zit. Hoeveel plastic er ook ín de shampoo zit, iets dat je dus over je haar uitsmeert en er daarna weer vanaf spoelt……de afvoer in.

de beste zilvershampoo

Eleven Australia

De béste zilvershampoo voor mijn blonde haar, highlights en lowlights is Eleven Australia #nonspon, ik koop ‘m keurig zelf! PETA approved & cruelty free. Dikke plussen. Daarnaast zijn er veel vegan en/of glutenvrije producten te vinden in hun assortiment. Nog een dikke plus vind ik dat je ook literflessen (960ml) van kunt kopen, dat is in verhouding écht stukken voordeliger. Zuinig in gebruik dus per saldo ook weer net zo ‘duur’ als zes flessen goedkope shampoo waar je altijd te veel van gebruikt omdat het gewoon niet lijkt te werken. Tel daar de 5 extra lege flessen bij op die van die budgetvariant hebt en de keuze is snel gemaakt toch?  Geen gelig blond en de assige kleur blijft lekker assig. “Leuk Lyn, maar uhm….wat jij prettig vindt werkt misschien niet voor mij!’ Klopt, voor een deel 😉. Deze zilvershampoo werkt….punt. Of jij dat wíl, en of je er de moeite voor wil doen om het te bestellen, da’s wat anders. Weet je? Je kunt ‘m gratis proberen, er is een winactie bij de kapsalon waar ik deze producten bestel. Niet mijn eigen kapsalon, zij hebben dit product niet, maar bij Haar Huisje op Instagram. Voor de blondes onder jullie een set shampoo en conditioner die ik gebruik, voor de non blondes een product naar keuze! (winnaar wordt 7 mei bekend gemaakt)

de allerlekkerste bodyscrub

Pink sugar bodypolish

Een bodyscrub dus, gemaakt van suiker, roze klei en essentiële olie. Ik koos voor Melrose. Een olie die goed is voor je huid, gebruikt kan worden bij snij-, schaaf-, brandwonden, uitslag en infecties en ook zalig is in je diffuser. Hoe maakte ik de bodyscrub?

Benodigdheden:
1 ¼ cup suiker
½ cup kokosolie
2 el draagolie (Jojoba, Macadamia, Zoete amandel etc.)
½ tl Pink Clay (ik kocht de mijne online, Google roze klei poeder)
10 druppels olie naar keuze

Smelt de kokosolie tot net vloeibaar, niet te warm laten worden want dan duurt het langer voordat je de suiker erbij kunt doen. Tijdens het afkoelen roer je er al de draagolie door en je Pink Clay. Roer de suiker erdoor maar zorg er dus voor dat je olie niet te warm is en je suiker gaat oplossen. Roer er meteen de olie door. Klaar, in een leuk potje en scrubben maar! Je kunt een olie kiezen die jij lekker vindt, in de winter misschien een andere dan in de zomer, een mix maken van twee oliën óf zelfs de olie weglaten. Maar dan mis je dus de geurbeleving. 😉

Zo, even bijna 900 woorden pure wellness, selfcare, hoe je het noemen wil! Even goed voor jezelf zorgen, daar knapt een mens enorm van op. En weet je?

soultwin.studio

Power to you!

X

Print Friendly, PDF & Email
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You may also like

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.