Scheid jij afval? Je houdt dus het plastic afval apart? Top! Waarom doe je dat eigenlijk? Ah, voor ons milieu! Ik snap het, dat is zeker belangrijk! Maar, waarom stel je je huid dan wel nog steeds bloot aan allemaal die synthetische rommel en chemische toevoegingen? Wordt het niet eens tijd voor een upgrade van je badkamer en dan vooral van de spullen die je er hebt staan en gebruikt? Natuurlijke huidverzorging, waarom zou je het niet kiezen?
Waarom huidverzorging zonder chemische toevoegingen?
We zijn dol op lekkere luchtjes, producten die onze huid lekker zacht maken en schuim….véél schuim! Enig idee welke stoffen ervoor zorgen dat je product zo lekker schuimt? SLS* (sodium lauryl sulfaat zorgt daarvoor en laat dát nou een stof zijn die eigenlijk zou moeten vermijden. Producenten blijven het graag gebruiken omdat het een goedkoop ingrediënt is en dus zorgt voor lekker veel schuim. Je ziet dit ingrediënt ook in heel veel shampoos terug. Nadeel van dit spul is dat het je huid lui maakt, het droogt je huid namelijk enorm uit waardoor je vanzelf meer zult moeten gaan smeren/gebruiken. Zo krijgt de producent zijn cirkel rond. Waarom je dus huidverzorging zonder chemische toevoegingen zou moeten gaan gebruiken? Om je huid weer actief te krijgen en gewoon lekker zelf het werk te laten doen! Je huid heeft namelijk voor oorsprong een zelf de eigenschap om te vetten maar al die chemische toevoegingen zorgen er op een kunstmatige manier voor dat je huid zacht wordt máár ontvet ‘m daarmee ook enorm.
Zuinig zijn op je huid en ons milieu
Alles wat jij op je huid smeert komt uiteindelijk in ons afvalwater en dus in ons milieu. Daar komt nog eens bij dat de meeste bekende merken die je standaard in de schappen ziet bij supermarkt of drogisterij vol met parabenen zitten. Parabenen zijn chemische stoffen die conserverende eigenschappen hebben. Chemische stoffen…..op je gezicht, armen, benen etc. Je begrijpt waar ik heen wil? Wilde jij niet zuinig zijn op je huid en ons milieu?
Dus! Aangezien je huid je grootste orgaan is (een volwassen persoon heeft ca 1.5/2 m2 aan huid) zul je er zuiniger mee om moeten gaan springen door bijvoorbeeld te starten met natuurlijke huidverzorging. Althans, je moet natuurlijk niks maar met al deze informatie zou het jammer zijn als je moedwillig je huid blijft beschadigen toch? 😀
Weg met conserveringsmiddelen en synthetische toevoegingen
Wil je graag bij je vertrouwde standaard merk met parabenen blijven, be my guest….vrijheid blijheid, even goede vrienden hoor. Er zijn genoeg smeersels die je uitgedroogde huid misschien wel weer zogenaamd op zouden kunnen lappen.
Sta je open voor verbetering en wil je huidproblemen voorkomen lees dan gerust even door.
Belast je huid niet met parfum, conserveringsmiddelen en andere synthetische toevoegingen. Je dénkt dat je je huid daar een plezier mee doet maar eigenlijk doe je dus juist het tegenovergestelde. Je maakt je huid lui, haalt de natuurlijke balans weg én je werkt problemen juist in de hand. Het líjkt alsof je huid zacht is maar eigenlijk ben je ‘m dus gewoon aan het drogeren zeg maar. Eenmaal “verslaafd” aan chemie begint het gedonder. Een droog en trekkerig gevoel, jeuk, schilfers, rode vlekken, vale kleur, pukkels etc. Veel merken natuurlijke huidverzorging kunnen dat herstellen en zelfs voorkomen.
Organic skincare, huidverzorging zonder akelige toevoegingen
Het kan ook anders, heel anders. Als je een probleemhuid hebt of wilt voorkomen (was dat niet beter dan genezen?) en helemaal terug wilt naar de basis van de huidverzorging én het herstellend en verzorgend vermogen van je huid weer zo optimaal mogelijk wilt krijgen zou je eens wat andere producten moeten proberen. Oganic skincare, natuurlijke huidverzorging zonder akelige toevoegingen, er zijn veel merken om uit te kiezen. ZARQA, bijvoorbeeld, zorgt voor een natuurlijke balans voor je huid. Het is zo natuurlijk en mild mogelijk ontwikkeld om risico op huidallergie tot het minimum te beperken. Zo zijn er natuurlijk meer fijne merken te vinden. Als je huid (en ons milieu) je lief is neem je even de tijd om te zoeken naar een alternatief dat bij jouw huid én budget past. Je kent de merken Weleda, Treats, Jacob Hooy en Holland & Barret waarschijnlijk wel al maar kijk zeker ook naar de wat minder bekende merken zoals bijvoorbeeld mijn favoriet van dit moment, Wat Maakt je Mooi. Je wist het misschien wel al, ik ben groot fan. Dit is géén gesponsorde post, ik betaal keurig alles zelf, maar ik wordt écht oprecht elke keer zo blij als ik een nieuwe pakketje ontvang. Ik kan hier helemaal uit gaan schrijven waaróm maar ga gewoon eens zelf kijken op de website. (Bestel eens wat, de prijs staat het toe dat je gewoon eens wat probeert én je hebt het snel in huis.)
Plastic soep , blijf niet meeroeren!
Wat zou een reden zijn om het níet te proberen? Bovenstaande informatie lijkt mij vrij overtuigend positief. O wacht, de schreeuwende reclames van grootgrutters en discountdrogisten dat die ene fles nu maar 2 euro kost? In eerste instantie denk je dus aan je portemonnee en niet aan je eigen welzijn én aan het welzijn van ons milieu (nu en later)? En als ik je uitleg dat je van dit product dus veel minder nodig hebt per keer om tot het gewenste resultaat te komen? Heb je dus op termijn minder flessen en tubes bij je afval. Een dikke plus als je het mij vraagt. En reken je even mee? In de tijd dat jij 4 standaardflessen shampoo (bijvoorbeeld) hebt gebruikt ben ik nog aan mijn eerste fles (OGX shampoo) bezig……..u ziet het prijsverschil slinken? Die beruchte plastic soep, daar wil je toch zo min mogelijk aan bijdragen? Vergeet nooit dat alles wat jij op je lichaam smeert en spuit uiteindelijk gewoon in die grote indrukwekkend prachtige oceanen terecht zal komen?
Nog een paar weetjes!
En zo kan ik nog een tijdje doorgaan, doe ik niet want ik geloof dat ik al aardig “los”ben gegaan hierboven. Waarom? Omdat ik fan ben, omdat ik zo graag wil dat jullie dat ook ervaren en eens die keuze voor jezelf (en je misschien ook wel je gezin……al zie je in mijn badkamer ook dat de jongedames nog niet helemaal overtuigd zijn van bijvoorbeeld de wasbare wattenschijfjes…) te durven maken! Kies voor datgene dat goed is voor jóu en de wereld om je heen.
WEET: als je overstapt van een standaard product naar een natuurlijk product dat je huid en haar even zal moeten afkicken van de chemische stoffen en daardoor een tijdje iets anders aan kán voelen. (hoeft niet zo te zijn maar kan)
WEET: je bent op de goede weg, geef het even tijd!
*Bron: Detergent Penetration into Young and Adult Eyes / Dr. Keith Green. – Department of Ophthalmology Medical College of GA, Augusta GA :
SLS DRINGT DOOR IN DE OGEN EN WEEFSELS. Uit testen is gebleken dat SLS binnen kan dringen in de ogen en in lichaamsweefsels (hersenen, hart, lever, etc.) en dat ze hier lange tijd in blijven zitten. Met name bij het gebruik van shampoo en zeep met SLS, is er grote kans dat het doordringt in ogen en andere weefsels. Met name bij kinderen is dit gevaarlijk, omdat ze nog in de groei zijn, kan het een negatieve invloed hebben op de ontwikkeling van hun ogen, omdat SLS de eiwitten van de cel aan kan tasten. Eiwitten zijn de bouwstenen van de cel en dus wanneer deze worden aangetast, kunnen de ogen zich niet goed ontwikkelen.











