Klassieker in een nieuw jasje – limited editions

november 19, 2016

Gek op lekkere geurtjes, al mijn hele leven. Ik gebruik geurkaarsen bij het leven en heb een sterk ontwikkeld reukorgaan. Als tiener ‘keurde’ ik leuke jongens op hun geur als ze voorbij liepen, waar vriendinnen naar kont en kop keken stak ik mijn neus in de lucht :)…..zo erg dus.

Dit als inleiding voor een loftrompet over klassiekers in een nieuw jasje. 4711, wie kent het niet? Als je mensen vraagt waar ze het van kennen dat halen ze vaak hun neus op, hun oma droeg dat altijd en daardoor lopen ze met een grote boog om het merk heen. Gek toch dat in Duitsland het merk ma.te.loos populair is? Er zijn zelfs grote warenhuizen met alleen maar 4711 in de rekken! Vinden wij stom, een enkeling durft zelfs te beweren dat dát ’typisch Duits’ is.

4711 limited edition

Ik niet hoor! Nou ben ik toch al niet zo van het ‘labelen’ en zegt een merk mij éigenlijk helemaal niks. Als ik het lekker vind ruiken is het goed, daar gaat het immers om. 4711 kwam ik afgelopen zomer weer tegen. Verrast was ik door de nieuwe geurtjes en het heeft weken geduurd voor ik had gekozen welke ik het lekkerste vond. Die heb ik gekocht. ( Orange & Basil). Het merk heeft ingezet op nieuwe frisse geuren die het oude vooroordeel meteen van zich afschudden. De zomercollectie was er een met veel fruit en kruid. (denk aan Pink Pepper & Grapefruit, Lime & Nutmeg, Lemon & Ginger, Mandarin & Cardamom). De limited editions voor deze winter zijn de Red Apple & Chili en Plum & Honey. Heerlijke geuren (mijn mening) die passen bij het seizoen. De een is lekker fris en kruidig en de ander is wat zachter en zoeter. Met een lichte voorsprong gaat mijn voorkeur uit naar de Red Appel & Chili maar Plum & Honey gebruik ik óók. Elke mood vraagt immers om een ander geurtje toch?4711 limited editionAqua Colonia is een Eau de Cologne (Kölnisch Wasser) en dus mag je best wat vaker op een dag even lekker wat gebruiken om de geur weer op te frissen. Géén overheersende parfums maar subtiele, frisse geuren die ík zelfs weleens gebruik als roomspray! Fris en toch warm en gezellig.

Retro, vintage, old skool, noem het hoe je wilt, 4711 (sinds 1792!) is voor mij een klassieker op beauty gebied. Ik vind het te gek dat ze zo hebben ingezet op vernieuwing. Ik heb mijn zomergeur zo goed als opgebruikt en ik weet zeker dat ik ook van deze flesjes zal genieten tot de laatste druppel! Ga je ook eens ruiken? Mocht je geen verkoopadres in de buurt vinden dan moet je me even mailen….ik help je aan zo’n flesje. Onnodig te zeggen dat het ook een fijn decembercadeautje is? Voor jezelf, of een ander…..

 

Print Friendly, PDF & Email
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Share:
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Marjan

  Ja heerlijk zijn die geurtjes he! Ik heb van de zomer de grapefruit & pepper gekocht. In Duitsland inderdaad, in Nederland nergens te vinden. Ik wist niet dat er ook wintergeurtjes waren….. Dat biedt perspectieven ha ha
  Groet,
  Marjan

  november 19, 2016 at 10:42 pm Reply
  • Lynda

   Ze zijn ook in Nederland te koop, je moet alleen even zoeken inderdaad. Mocht je m niet vinden Dan weet ik wel een winkel die er een aan je op wil sturen! ?

   november 20, 2016 at 9:02 am Reply

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.