Chocoladetaart van witte chocolade, frambozen en kokos

januari 8, 2015

Zo! 8 dagen in het nieuwe jaar later kom ik dan eindelijk aan een nieuw blogje toe! Een nieuwjaarswens postte ik al in mijn vorige blog dus ik stoom gewoon lekker door met het dagelijkse leven.

Er was een gesprekje vandaag, tussen mijn wederhelft en mij. Het ging ongeveer zo:
Hij: schat, je weet dat ik morgen jarig ben hè? Ik:ja snoes, net zoals de afgelopen 24 jaar dat we samen zijn. Hij: denk je dat je wat kunt bakken voor morgen op kantoor bij de koffie? Ik: natuurlijk kan ik dat, met plezier. Wat zou je willen? Hij: super, ik wil graag de chocoladetaart met witte chocolade, frambozen en kokos. Ik: oké, enne….met hoeveel zijn jullie precies? Hij: ohhh….30! Ik : …….*groteogen*

Dus…heb ik vanmiddag drie van die koeken gebakken. Ze noemen het taart maar het is dus een koek. Niet heel hoog maar machtig dus hoog genoeg(de hoogte is natuurlijk ook afhankelijk van de diameter van je springvorm. Gebruik je een kleinere dan 24 cm let dan op de stevigheid om te checken of hij gaar is) De vraag naar het recept was groot op Instagram en dus deel ik hier, wederom met plezier, het recept. Wil ik wel bijzeggen dat de credits gaan naar Hééérlijk kookschool & sfeercatering want het recept komt oorspronkelijk van hen. Via-via kwam het bij mij afgelopen zomer en het was meteen een van de favoriete baksels hier in huis.

Ingrediënten:
125 gr boter
150 gr witte chocolade
175 gr fijne suiker
125 gr zelfrijzend bakmeel
 90 gr gedroogde kokos
2 eieren, losgeklopt
150 gr verse frambozen
poedersuiker

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden C (gasoven 4). Vet een springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Laat de boter en de chocolade in een pannetje op laag vuur smelten. Voeg de suiker toe en roer, schenk het mengsel in een beslagkom en voeg het zelfrijzend bakmeel en de kokos toe. Roer dit goed door elkaar en doe de eieren erbij. Roer nogmaals voorzichtig door en schep dan de frambozen er voorzichtig door. Schenk het beslag(het is vrij compact, niet echt vloeibaar) in de bakvorm en zet die 40 minuten in de oven of tot de cake stevig is. Laat in het bakblik afkoelen, snij is stukken en strooi er poedersuiker over.

Het eindresultaat kan ik jullie nog niet laten zien omdat ze nog niet zijn afgekoeld en dus nog niet met poedersuiker bestrooid zijn. Maar je ziet het morgen zelf, of zaterdag want het is echt een eitje om ‘m te maken. Snel en lekker!

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You may also like

5 Comments

  • Mirjam

    Ja, deze komt op mijn to-do-lijstje hoor… kan niet missen…
    Gefeliciteerd met je man… maak er een heel mooie dag van…
    Ik wens je een heerlijke avond,
    Liefs, Mirjam

    januari 8, 2015 at 5:49 pm Reply
  • Verie - Vestywo

    Oh,..mjammie! Dit klinkt echt heel lekker. Ik sla deze op en ben benieuwed naar het eindresultaat!

    Lieve-Groetjes,
    Verie

    januari 8, 2015 at 6:16 pm Reply
  • Ingrid B

    Gefeliciteerd met je man en een fijne dag.
    Het recept opgeslagen, want dat klinkt wel heel erg lekker.
    Groetjes, Ingrid.

    januari 8, 2015 at 7:36 pm Reply
  • Rensina Steursma

    Alvast gefeliciteerd met je man!
    Wat lijkt me de taart heerlijk.
    En ik heb het eindresultaat al gezien (jammer dat die hier niet is geplaatst, maar wie weet morgen…).
    Moet hem zeker eens uitproberen.
    Lieve groet, Rensina

    januari 8, 2015 at 9:18 pm Reply
  • Indruk

    Goddelijk lijkt me, heerlijke combi die frambozen met witte chocolade. Mmmmmm. Plaats je nog het eindresultaat? Natuurlijk ook van harte gefeliciteerd met je man!
    Pascale X

    januari 9, 2015 at 6:33 am Reply
  • Leave a Reply