seringen uit de tuin

Seringen uit de tuin – geur en kleur

april 19, 2017

hm hm, ik deed het. Ik knipte twee takken seringen uit onze boom. Ze staan er zó mooi bij maar het is zó koud en winderig buiten dat ik er niet echt goed van kan genieten. Dus mijn snoeischaar en ik knipten er twee. De hoogste en een van de achterkant, zie je dus niks van .

Ze zijn vroeg, meestal bloeien seringen zo rond Moederdag. Ze in de vaas zetten is altijd best een kunstje. Niet het aansnijden op zich natuurlijk maar vaak gaan ze vrij snel slap hangen en dan heb je spijt. Spijt dat je je weer niet kon beheersen en ze naar binnen hebt gehaald. Buiten had je er dan toch nog meer plezier van gehad. Toch kan het wél hoor. Seringen uit de tuin kunnen zeker ook in je vaas overleven. ik geef je een tip.

Vul je vaas voor de helft met heet(!) water en voeg twee schepjes/klontjes suiker toe. Nog een scheut koud water erbij en dat is je mix. Plet de onderkant van de stelen van je sering een beetje met een hamer…….voorzichtig, ze hoeven niet plat! Zet ze in het water en geniet langer van je bloemen! Als het goed is (het kan natuurlijk altijd een keer mislukken) gaan alle bloemetjes gewoon goed open.

seringen uit de tuin seringen in de vaas seringen uit de tuin seringen uit de tuin seringen uit de tuin

Zo fijn dat er weer wat te knippen valt in de tuin 🙂 #meandmyscissors.

X

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Previous Post

You may also like

2 Comments

 • It's me

  Mooi hoor…..deed me gelijk aan vroeger denken…wij hadden precies deze kleur ook boom in onze tuin…..heerlijk ze ruiken zo lekker …liefs fijne week verder x

  april 19, 2017 at 7:19 pm Reply
  • Lynda

   Bij ons ook! Een paarse (deze) en een witte. De buurman kwam er altijd een paar vragen voor z’n vrouw met moederdag.
   😉

   april 19, 2017 at 8:13 pm Reply

  Leave a Reply