Cranberriesaus – feestelijk lekker!

december 2, 2016

Op Instagram kom je de leukste dingen tegen. Althans, de leukste foto’s van dingen die soms heel simpel blijken te zijn. Doordat ze zó mooi op de foto gezet worden wil je het gewoon ook doen!

Zo zag ik een foto bij Angie, de dame achter het prachtige account @Countyroadliving. Haar huis is fantastisch en als je het zo ziet zou je in eerste instantie denken dat ze ergens in Scandinavië woont maar niets is minder waar, Angie woont in Indiana. Anyway, de foto die mij aan het werk zette was dezeangie wendricks cranberriesausNiet alleen haar foto van de Cranberries spreekt tot de verbeelding maar al haar foto’s laten me zuchten. Ik zou meteen in haar huis willen wonen. De rust (hoe knap is het om alleen maar dingen in huis te hebben die je écht nodig hebt) en sfeer zijn geweldig mooi en de sfeervolle foto’s die ze maakt kunnen zo in een woonboek als je het mij vraagt! Voor de interieurliefhebbers…hier een voorproefjecountry road living

angie1-jpgHet recept voor de cranberriesaus kreeg ik van haar en ik moet zeggen, het was écht heel eenvoudig! Ik had er nog nooit saus van gemaakt, wel pure cranberriesap gedronken als ik weer eens een blaasontsteking aan voelde komen maar die was alles behalve lekker! #ZUUR Geurkaarsjes met cranberriegeur, ja die ken ik natuurlijk wel #ADDICT en gedroogde cranberries in m’n yoghurt at ik ook wel al eens maar nog nooit maakte ik er echt wat mee. Ik kan je zeggen, dat ga ik vaker doen! Zó lekker dat je het bijna zo op zou lepelen. Je kunt het bij een lekker stukje vlees of kip eten. De Amerikanen eten het traditioneel bij hun Thanksgiving kalkoen!

Haar recept:
Een zakje cranberries, 1 cup suiker, 1 cup water, een kleine Granny Smith in blokjes, sap van een sinaasappel, een kaneelstokje, sinaasappelschil en steranijs. Breng alles aan de kook en laat het daarna lekker pruttelen totdat het ingedikt is. Je ziet het echt vanzelf! Meteen klaar voor gebruik.
Ik heb een glazen weckpotje gevuld voor in de koelkast (voor de snoep 😉 ) en een bakje met de rest voor in de diepvries. Ongetwijfeld komt er ergens in december een moment dat het heel goed van pas komt!country road livingThank you Angie for sharing your recipe ánd your pictures. Your account is a little retreat on Instagram!

 

note: je snapt dat alle foto’s van Angie’s account komen, daar heb ík niks meer aan toe te voegen en ik heb al helemaal niet de illusie dat ik het beter kan 🙂

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

  • Sanneke

    Wat een gaaf huis zeg! Hier tegenwoordig standaard Cranberries in huis ( want dagelijks in de yoghurt = geen blaasontstekingen meer😉). Ga dit zeker eens proberen.

    december 2, 2016 at 9:40 am Reply
    • Lynda

      zeker doen! ik mengde vanmorgen ook een lepel door mijn yoghurt! :). ik meng ze weleens door m’n granola maar niet echt genoeg om preventief te zijn zeg maar . De cranberriesap is écht heel zuur maar werkt super! Maar probeer het en eet smakelijk !

      december 2, 2016 at 9:47 am Reply
  • Gertrud

    Inderdaad een prachtig huis zeg! Recept lijkt me ook een aanrader want o zo gezond, die cranberry’s maar donders wat zijn die dingen zuur.. 😉

    december 2, 2016 at 8:47 pm Reply
    • Lynda

      vertel mij wat! 😉 maar het werkt wel super die cranberriesap hoor, kan geen antibiotica tegenop. Mits natuurlijk de meest pure variant en die is Z.U.U.R.! 😀

      december 3, 2016 at 8:56 am Reply

    Leave a Reply