In de keuken met Yvestown

september 14, 2016

Het boek kocht ik in oktober 2015……..gisteren maakte ik er het allereerst recept uit *roltmetogen*. Ik geef toe, ik koop de leukste boeken maar ik gebruik ze véél te weinig! Een stapel mooie kookboeken staat natuurlijk beeldig in je keuken maar nog leuker zou het zijn als je er weer eens nieuwe ‘wat eten we vandaag’ inspiratie uit zou kunnen halen. Ik ga probéren daar wat meer tijd voor te maken ;).

Zoals je ziet kan ik nog koken met Gordon, opstaan met Foodbandits, op de gezonde toer gaan met Doutzen, Thursday dinners maken en puur en seizoensproducten eten volgens Ikea. Wanneer?? I’ll go with the flow, ik heb van die buien dat ik allemaal nieuwe dingen wil proberen. Die buien zakken overigens ook net zo snel als ze komen wel weer eens weg maar…….de boeken zijn in huis……;)

 

Gisteren koos ik voor de kipsaté met wortelcouscous uit het boek van Yvestown, in de keuken.

 

En al zeg ik het zelf, ik zie zelfs enige gelijkenis met het gerecht in het boek! 🙂

TIP:
heb je geen currypoeder in huis dan kun je dat ook zelf maken.

 

Ingrediënten:

0,5 tl gemalen gember (djahé)
0,5 tl fenegriekzaad
0.5 tl kurkuma (heel gezond, daarover een andere keer meer)
0,5 tl gemalen dille
1/4 tl komijn (djinten)
0,5 tl korianderzaadjes
0,5 tl cayennepeper
0,5 tl kerriepoeder
0,5 theelepel zout

Doe alles bij elkaar in je vijzel en stamp het heel fijn. In een luchtdicht potje blijft het lekker lang houdbaar.

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Anneke

    Het ziet er heerlijk uit. Seeker de moeite award Om eens te naked
    Een fijn weekend, liefs anneke

    september 17, 2016 at 6:21 am Reply
  • Leave a Reply